cropped-SeiES-Offical-logo-color.png

Englannin kieli – mörkö olkapäälläni

 

Kaksi vuotta sitten aloittaessani opinnot SeAMKissa, suurin pelkoni oli kielten opinnot. Minua ei pelottanut se, kuinka opin latinaksi ihmisen lihaksiston ja luuston tai kuinka opin analysoimaan ja ohjeistamaan ihmistä hänen tuki- ja liikuntaelimistöön liittyvissä ongelmissa. Minua ei myöskään pelottanut, kuinka pärjäisin vieraassa kaupungissa ja opiskelijaelämässä. Ei. Suurin pelkoni oli englannin kieli. Koska minähän en osaa englantia, en sitten yhtään.

Englannin kieli

Kuullessani ensimmäisen kerran SeiESistä mielenkiintoni kyseistä yhteisöä kohtaa heräsi välittömästi. Kuinka hienoa! Pääsisin kiinni yrittäjyyteen ja yrittäjämäiseen ajatteluun heti opiskeluaikana.. mutta enhän minä voi lähteä toimintaan mukaan toimikielen takia. Enhän minä pärjäisi yhteisössä, jossa kokoustetaan, suunnitellaan ja toteutetaan toimintaa englanniksi. Koska enhän minä osaa englantia, en sitten yhtään. Päätin kuitenkin lähteä ystävien kannustamana SeiESin ensimmäiseen tapaamiseen. Ilta meni mukavasti ja sain keskusteltua jonkin aikaa tuttujen vaihto-opiskelijoiden kanssa. Hei, minähän en kuollutkaan, vaikka mokasin enkä osannut lausua muutamaa sanaa oikein!

Ensimmäisen tapaamisen innoittamana lähdin perustamiskokoukseen mukaan. Enhän minä nyt voisi hallitukseen hakea, koska en osaa englantia, mutta kyllä minä toimintaan voin lähteä mukaan rivijäsenenä. Astuessani kokoustilasta ulos SeiESin puheenjohtajana kaudelle 2017-2018 olin kauhuissani. Ei tässä näin pitänyt käydä! Enhän minä osaa englantia, en sitten yhtään. Miten minä muka selviän tällaisesta vastuusta? Aivan varmasti mokaan ja puheenjohtaja vaihdetaan lennossa henkilöön, joka osaa englantia paremmin kuin minä.

Tässä sitä kuitenkin vielä ollaan. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun olen kokouksissa ollut kieli solmussa hankalien uusien sanojen kanssa tai jäätynyt kesken lauseen, kun en ole löytänyt oikeaa sanaa sanavarastostani. Mutta hei, olen silti vielä hengissä, vaikka olen kesken kokouksen joutunut kysymään selvällä suomen kielellä ”miten tämän asian sanoisi järkevästi” tai ”mikä tämä sana on”. Kun olen saanut vastauksen, on kieli vaihtunut takaisin englanniksi.

Syksyllä hallituksestamme lähtee kolme jäsentä Saksaan vuodeksi vaihtoon ja sen vuoksi järjestäydymme uudestaan 11. syyskuuta. Silloin on oiva tilaisuus yhteisöstämme kiinnostuneilla saapua paikalle kuuntelemaan kokoustamme sekä asettumaan ehdolle hallituksen jäseneksi. Kuka tahansa jäsen voi asettua ehdolle vuosiluokkaan, opintolinjaan tai englanninkielen taitoon katsomatta.

SeiES on yhteisö, jossa on matala kynnys saapua harjoittamaan omaa englanninkielen taitoaan. Meidän kokouksissa on sallittua jäätyä kesken lauseen ja kysyä, että mitenkäs tämä nyt sanottiinkaan.

”Kun astut pois mukavuusalueeltasi, ihmeitä alkaa tapahtua.” Tämä on yksi niistä monista elämänohjeista, joita olen alkanut viimeisen vuoden aikana noudattaa ystävieni, erityisesti yhden jonka luokittelen mentorikseni, kannustamana. Mielestäni kyseinen sanonta pitää hyvin paikkaansa. Kun uskallat astua pois arkipäiväisestä ympyrästäsi, ihmeitä ja uusia jännittäviä tapahtumia alkaa ilmestyä elämääsi.

Astu sinäkin pois mukavuusalueeltasi, liity jäseneksi, saavu SeiESin ylimääräiseen yhdistyksen kokoukseen ja hae hallituksen jäseneksi. Pystyt kyllä siihen! Minäkin pystyn istumaan pöydän päässä johtamassa kokouksia, vaikka en ainakaan omasta mielestäni osaa englantia .

Ihanaa ja ihmeitä täynnä olevaa syksyä teille jokaiselle!

Nora Yliviikari
Puheenjohtaja

ps. Jos et vielä ole jäsen, voit liittyä täältä: https://seies.fi/join 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *